68857631_519348058827838_253648807017840640_n%2Bbild%2B2%2Bfolk%2Bjosefin.jpg

Workshop i Yoga & mindfulness & rörelse som stöd vid trauma & mental ohälsa

Vi är så glada att Josefin kommer till oss den 16 November för en delar med sig en heldag fylld av hennes entusiasm,kärlek,värme & otroliga kunskap!!!!!

Yoga och mindfulness & rörelse som stöd vid trauma och mental ohälsa.
Med Josefin Wikström.

Datum
16 November 2019 kl: 10-16.30


Välkomna till en introduktionsworkshop och fördjupning i hur yoga kan fungera som stöd vid stress och mental ohälsa med fokus mot traumatisk stress.
Det har aldrig forskats så mycket som nu hur yogan kan vara effektiv som terapiform vid mental ohälsa. Under denna värdefulla workshop går vi igenom yogans terapeutiska potential på en biologisk nivå och även aktuella kontraindikationer med erfarna & duktiga Josefin Wikström. Vi fokuserar även på hur viktigt det är att ha stöd av annan terapi med sakkunniga, yogan ersätter aldrig medicinering eller annan behandling men kan vara ett viktigt & värdefullt stöd i din behandling eller i ditt jobb med människor.

Upplägg:
10.00-11.30 Traumaanpassad Yogaklass
11.45-12.45 Teori: Vad är ett trauma? Vad händer i hjärnan och kroppen?
13.15-14.15 Lunch- Ta med egen mat och dryck
14.15-15.30 Föreläsning & praktiska övningar: Hur kan yogan vara till stöd? Fysiska mjuka yogaövningar blandat med andningsövningar, mindfulness, avslappning och föreläsning/teori.
15.30-16.30 Avslutande Bollywood dans för att släppa loss innan lördagskvällen.
Enkla och roliga steg, alla kan hänga med!

Investering
900 kr/Faktura vid bokning ska betalas för garanterad plats,om du swishar till CR Santih/ Cecilia Leijon nr 123 670 0959 meddela detta på fakturan du kan skicka meddelande via faktura tjänsten.

Deltagare
liten grupp så först till Kvarn Max 15 personer

IMG_6640001.jpg

Om Josefin Wikström:
Josefin Wikström- arbetar internationellt med att utbilda yogalärare och personal att implementera yoga som terapeutiskt stöd i fängelser. Josefin har undervisat livstidsdömda män vid San Quentin anstalten i Kalifornien samt lärarutbildningar i Mexico, USA och även i Europa tillsammans med James Fox grundaren av Prison Yoga Project. Hon är utbildad vid The Trauma Centre i Boston USA under ledning av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom traumaforskning. Josefin samarbetar också med Tripura Kashyap i Indien, erkänd lärare inom rörelse/dansterapi. Josefin är färdigutbildad vintern 2018 vid The Minded Institute i London ör att bli licensierad yogaterapeut med specialinriktning mot psykiatriska diagnoser och PTSD. Hon studerar även ett andra år i Boston inom Trauma Sensitive yoga vid The trauma center under ledning av David Emerson. Tillsammans med Eva Seilitz som ansvarat för Kriminalvårdens nationella yogaprogram har Josefin och kolleger inom fängelseyogan utvecklat ett pedagogiskt yogamaterial för klienter och vårdare som är evidensbaserat. Hon har varit en av huvudlärarna vid Kriminalvårdens yogainspiratörsutbildningar från start och undervisar sedan nio åt tillbaka regelbundet yoga- och dans på kvinnoanstalten Hinseberg. Under hösten 2017 utvecklade hon tillsammans med Eva Seilitz ett terapeutiskt och traumaanpassat yogaprogram för Rättspsykiatriska Regionkliniken i Vadstena.